Dutch Parkinson Scientists
de Nederlandse vereniging voor Parkinsononderzoekers

Parkinson de wereld uit. Dat zou mooi zijn. Maar voorlopig is het helaas nog niet zover. Daarom is het belangrijk de handen ineen te slaan; Als onderzoekers, maar ook met alle andere partijen die werkzaam zijn op het gebied van Parkinson. Daarom zijn we aangesloten bij de Parkinson Alliantie Nederland.

Dutch Parkinson Scientists heeft ten doel het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en gevolgen van de (behandeling van) de ziekte van Parkinson en parkinsonismen te bevorderen en bij te dragen aan het verlagen van de prevalentie, het verbeteren van de behandeling van de ziekten en kwaliteit van leven van mensen met deze ziekten.

  • Door bij te dragen aan een onderzoeks- en innovatieagenda op het gebied van Parkinson en parkinsonismen.
  • Door het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de preventie, ziekte-remmende behandeling en genezing van Parkinson(ismen) en naar innovatieve zorg ten behoeve van de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met deze ziekten en hun naasten.
  • Door het organiseren van een jaarlijkse bijeenkomsten voor haar leden, alsmede van werkgroepen van Parkinsononderzoekers.
The hands of a woman with Parkinson's disease tremble very strongly

Laatste nieuws

Oprichting Parkinson Alliantie Nederland een feit!

Doneren

Wilt u het werk van 'Dutch Parkinson Scientists' financieel ondersteunen, dan verwijzen wij u graag naar ParkinsonNL, de onafhankelijke fondsenwerver, waar Nederlandse Parkinsononderzoekers subsidies voor projecten kunnen aanvragen. U kunt uw donaties ook rechtstreeks storten op de bankrekening van ParkinsonNL: Iban: NL03ABNA0501566651.

Interessante links

Dutch Parkinson Scientists

Stationsplein 123

3818 LE Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2021 Dutch Parkinson Scientists | KvK 82562407 | Privacy verklaring en Disclaimer

Logo en huisstijl: Maartje & Merel |
Webdesign: Laura's Office